Cadeau 18 tot 24 maanden

Cadeau 18 tot 24 maanden: Hoe kies je het perfecte geschenk voor je kleintje?

Als ouder, grootouder, oom of tante weet je hoe snel de tijd vliegt wanneer je kijkt naar de groei van een kind. Voor je het weet, is die pasgeboren baby een energieke peuter die de wereld wil verkennen. Het kiezen van het perfecte cadeau voor deze leeftijd, vooral tussen de 18 en 24 maanden, kan een uitdaging zijn. Maar waarom? En wat maakt deze leeftijd zo speciaal? Voordat we daarop ingaan, duiken we eerst in de fascinerende wereld van kinderen tussen de 12 en 18 maanden.

12 tot 18 maanden: De eerste stappen naar onafhankelijkheid

Wanneer baby's de leeftijd van 12 tot 18 maanden bereiken, beginnen ze met het zetten van hun eerste, aarzelende stapjes. Dit is een tijd van ontdekking. Ze zijn niet langer volledig afhankelijk van hun verzorgers. Hun wereld wordt groter en interessanter. Ze willen alles aanraken, voelen en, ja, soms ook proeven.

Daarnaast beginnen ze ook hun eerste woordjes te brabbelen. 'Mama', 'papa', en misschien zelfs de namen van hun broertjes of zusjes. Hun taalontwikkeling gaat in deze periode met sprongen vooruit. Ze begrijpen steeds meer en kunnen ook steeds beter aangeven wat ze willen of nodig hebben. Bovendien wordt het karakter van het kind steeds duidelijker. Ze ontwikkelen voorkeuren voor bepaalde speeltjes of activiteiten. Misschien houden ze van boekjes, of zijn ze helemaal gek van ballen. Dit is ook het moment waarop je als ouder hun persoonlijkheid echt begint te zien.

De wereld verkennen 

Nu we de leeftijd van 18 tot 24 maanden hebben bereikt, is je kind geen baby meer. Ze zijn peuters geworden, met alle nieuwsgierigheid en energie van dien. Deze leeftijd staat bekend om de beruchte 'peuterpuberteit', waarin ze hun grenzen testen en een eigen willetje ontwikkelen. Maar wat maakt een cadeau nu ideaal voor deze leeftijd?

  • Educatief en stimulerend: Kinderen in deze leeftijdscategorie zijn als sponzen. Ze absorberen informatie en leren razendsnel. Speelgoed dat hun fijne motoriek, cognitieve vaardigheden of taalontwikkeling stimuleert, is perfect.
  • Veilig en duurzaam: Peuters zijn niet altijd even zachtzinnig met hun speelgoed. Het is daarom belangrijk dat wat je kiest stevig en veilig is, zonder kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden.
  • Interactief: Speelgoed waarmee ze kunnen interacten, zoals poppen, auto's, of bouwblokken, zijn geweldig. Het helpt hen te begrijpen hoe dingen werken en moedigt hen aan om hun verbeelding te gebruiken.
  • Sociale vaardigheden: Spelletjes die ze samen met anderen kunnen spelen, helpen hen sociale vaardigheden te ontwikkelen. Denk aan bordspellen of activiteitensets die ze met broertjes, zusjes of vriendjes kunnen delen.

Enkele cadeau-ideeën voor 18 tot 24 maanden bij Ikenmijnmama

Bij Ikenmijnmama hebben we een breed scala aan speelgoed dat perfect is voor peuters tussen de 18 en 24 maanden. Hier zijn een paar van onze favorieten:

  • Educatieve puzzels: Deze helpen niet alleen bij de ontwikkeling van fijne motoriek, maar ook bij het herkennen van vormen, kleuren en patronen.
  • Poppen en knuffels: Ze zijn niet alleen zacht en knuffelbaar, maar ze helpen je kind ook empathie en zorgzaamheid te ontwikkelen.
  • Bouwsets: Of het nu houten blokken of meer geavanceerde sets zijn, ze stimuleren de creativiteit en ruimtelijk inzicht van je kind.
  • Interactieve boeken: Deze boeken, vaak met flapjes, geluiden of texturen, maken leestijd nog leuker en educatiever.

Dus, de volgende keer dat je een cadeau zoekt voor een kind van 18 tot 24 maanden, denk dan aan wat ze op deze leeftijd nodig hebben en willen ontdekken. Bij Ikenmijnmama hebben we alles wat je nodig hebt om die nieuwsgierige peuter in je leven gelukkig te maken!

Hinterlassen Sie einen Kommentar