Tips voor het organiseren van een babyshower

Gefeliciteerd, je vriendin, zus of collega is zwanger! En dat betekent natuurlijk dat er binnenkort een babyshower georganiseerd moet worden. Maar waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat het een onvergetelijke dag wordt voor de aanstaande moeder en haar vriendinnen? In deze blog delen we de beste tips voor een geslaagde babyshower.

Maak een gastenlijst en stel een budget vast

Voordat je begint met het plannen van de babyshower, is het belangrijk om te weten wie er uitgenodigd worden. Maak een gastenlijst en overleg met de aanstaande moeder wie ze graag wil uitnodigen. Houd ook rekening met het budget dat beschikbaar is voor de babyshower. Bespreek wie er verantwoordelijk is voor de kosten en hoeveel iedereen wil bijdragen.

Kies een thema en decoratie

Een babyshower is een feestelijke gelegenheid en daar hoort natuurlijk ook een mooie decoratie bij. Kies een thema dat past bij de aanstaande moeder of bij de baby. Ga bijvoorbeeld voor een jungle thema als de babykamer ook in dit thema is ingericht. Of kies voor een roze of blauw thema als het geslacht van de baby al bekend is. Versier de ruimte met ballonnen, slingers, bloemen en eventueel een photobooth.

Bedenk leuke activiteiten

Een babyshower draait niet alleen om gezelligheid en cadeaus, maar ook om leuke activiteiten. Bedenk daarom van tevoren wat leuke spellen die je kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan een baby-quiz, babyflesje drinken wedstrijd of een babyshower bingo. Ook kun je een herinneringsboom maken waar gasten briefjes in kunnen hangen met hun beste advies voor de aanstaande moeder.

Maak een lekker menu

Het is belangrijk om goed na te denken over het eten en drinken dat je serveert tijdens de babyshower. Een goed samengesteld menu kan namelijk de sfeer en het plezier van de dag versterken. Het is daarom belangrijk om vooraf een menu samen te stellen waarbij er voor ieder wat wils is. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met kleine hapjes zoals mini-sandwiches, hartige taartjes of kleine wraps. Deze zijn makkelijk te maken en zien er feestelijk uit op de tafel. Ook kun je een assortiment aan fruit en groenten serveren met verschillende dipsauzen.


Daarnaast zijn zoete lekkernijen zoals cupcakes, donuts en macarons altijd een hit op een babyshower. Zorg ervoor dat er genoeg keuze is en dat je rekening houdt met eventuele allergieën. Ook kun je een candy table maken met allerlei zoete lekkernijen zoals jelly beans, marshmallows en chocolade. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, maar is ook leuk voor gasten om zelf te kunnen kiezen en scheppen.


Het is belangrijk om naast het eten ook te denken aan drankjes. Zorg voor een assortiment aan drankjes zoals sapjes, frisdrank, thee en koffie. Ook kun je een speciale mocktail of cocktail maken die past bij het thema van de babyshower. Als de babyshower 's middags plaatsvindt, kun je ervoor kiezen om een high tea te organiseren. Serveer dan een assortiment aan hartige en zoete lekkernijen met verschillende soorten thee. Dit is een perfecte manier om de babyshower extra speciaal te maken.

Zorg voor mooie herinneringen

Het is belangrijk om herinneringen vast te leggen, zodat de aanstaande moeder deze bijzondere dag later nog eens kan herbeleven. Een gastenboek is een geweldige manier om iedereen een persoonlijke boodschap te laten schrijven voor de aanstaande moeder. Dit kan variëren van advies over het ouderschap tot lieve woorden en grappige anekdotes. Het is een blijvende herinnering aan de liefde en steun van vrienden en familie tijdens deze speciale periode. Naast een gastenboek is het ook een goed idee om foto's en/of video's te maken van de babyshower. Dit is een prachtige manier om de sfeer en de emoties van de dag vast te leggen. De aanstaande moeder kan later samen met haar partner en kind terugkijken op deze momenten en zien hoeveel liefde en geluk er om haar heen was tijdens deze bijzondere dag.

Maak het persoonlijk

Een babyshower is natuurlijk vooral bedoeld om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Maak het daarom persoonlijk en bedenk hoe je haar het beste kunt verrassen. Geef haar bijvoorbeeld een gepersonaliseerd cadeau, zoals een rompertje met de naam van de baby erop. Ook kun je een fotoboek maken met foto’s van de zwangerschap en persoonlijke boodschappen van vriendinnen.

Houd rekening met de ouders

Aan het einde van de babyshower is het belangrijk om de aanstaande moeder niet met een rommelige ruimte achter te laten. Zorg daarom dat alles opgeruimd wordt en dat er geen afwas blijft staan. Laat de ruimte netjes en schoon achter, zodat de aanstaande moeder zich alleen maar hoeft te concentreren op het uitpakken van haar cadeaus.

Babyshower cadeaus nodig?

Met deze tips zorg je voor een geslaagde en onvergetelijke babyshower. Door rekening te houden met het budget, een passend thema en decoratie, leuke activiteiten, lekker eten en drinken, mooie herinneringen en persoonlijke verrassingen, zal de aanstaande moeder zich in het zonnetje gezet voelen en zal het een dag zijn om nooit te vergeten. Als je op zoek bent naar leuke babyshowercadeaus, dan is Ikenmijnmama voor jou een uitstekende keuze. Wij hebben een breed assortiment aan cadeaus voor zowel de aanstaande moeder als voor de baby. Van gepersonaliseerde rompertjes tot unieke geboorteborden, er is voor ieder wat wils.

Hinterlassen Sie einen Kommentar